كامبوجا , همزيستي باكتريها و مخمرها كه به “قارچ كامبوچا يا كومبوچا” معروف است .نوشابه كومبوچا فرآورده تخميري است كه توسط قارچ كومبوچا توليد مي شود . اگرچه ”كومبوجا“ نوعى قارچ است اما در واقع به شكل نوشيدنى مورد مصرف قرار مىگيرد،.گزارشهاى علمى بسيارى كه تاكنون درباره قارچ كومبوجا نوشته شده است نشان مىدهد كه نوعى ”آنتىبيوتيك قوي“ در تركيب قارچ كومبوجا وجود دارد كه وجود آن باعث مىشود مواد زائد و سموم بدن دفع شود . اين مواد در فرآيند شيميائى بدن نقش مهمى ايفاء مىكنند چاى كمبوجا يك ماده غذائى مكمل به حساب مىآيد كه مصرف آن سيستم دفاعى بدن را تقويت كرده و موجب جلوگيرى از بيمارىها مىشود. صدها سال است كه مردم آسيا چاى كومبوجا مىنوشند، زيرا مصرف اين نوشيدنى بهعنوان داروئى طبيعي، در مقابله با خستگي، سستي، كششهاى عصبي، علايم اوليه پيري، سختى رگها و عروق ، تنبلى رودهها و نقرس، فلج بدن (M.S)، روماتيسم، هموروئيدها و ديابت نتايج حيرت انگيزى داشته است . ”كومبوجا“ رشد سلولهايى سرطانى را متوقف مىكند. به دليل خواص مفيدش به آن اكسير زندگاني نيز مي گويند. طعم گواراي آن احساس شادابي به انسان ميبخشد . مقدار مخمر موجود در آن با عث مي شود كه حتي پس از ريختن در بطري كماكان فعال باقي مي ماند . امروزه آن را وسيله اي براي پيشگيري از بسياري از بيماري ها ميشناسند . اين شربت از خانواده اغذيه هايي نظير ماست ، سركه و پنير مي باشد . اين قارچ از تخمير چاي معمولي دم كرده و شكر بوسيله يكنوع قارچ بنام كامبوجا در طي هفت تا ده روز بدست ميايد.. در بعضي كشورها هم اكنون بصورت بسته بندي آماده توليد ميشود و در بقيه بصورت سنتي..هم اكنون در كشورمان در نقاط مختلف در عطاريها در دسترس ميباشد.كامبوجا، قارچ باستاني معجزه گري است كه جوابگوي مشكلات بهداشتي و سلامتي دوران مدرن است. قارچ كامبوجا، در ادوار مختلف، گاه در خفا زيسته و گاه بسيار مشهور بوده و در ابتدا به عنوان درمانگر امراض مختلف در چين، روسيه، آلمان و آفريقاي جنوبي شناخته شد و سپس به آمريكا و اروپا راه يافت. كامبوجا، در چاي شيرين تكثير مي شود و در اين روند، كليه مواد موجود در آن تبديل به آنزيم هاي مفيد اسيد ها و ويتامينهاي ضروري براي بدن مي شود.
منبع : طراحان آفيس